Problém většiny z
nás je že nechceme řešit to nepříjemné. Hodně lidí se nechce měnit. Nechceme přiznat své chyby a
napravit je. Je to těžké a nepříjemné. Ale jakmile vydržíme nějakou dobu přijde lepší pocit z nás
samotných a úleva. Třeba i po letech jsme porazili své
"démony."Dokonce snahou můžeme vyléčit nemoci a jiné
zdravotní problémy. A neplatí to jen v tématu zdraví. Aplikovat změnu přístupu můžeme
všude.
Půjčím si
zdovolením úryvek z textu pana Jiřího Nováka.
* Každý ze základní školy ví, co je to zákon setrvačnosti:
„Těleso zůstává v klidu nebo v rovnoměrném přímočarém pohybu, pokud není
donuceno vnější silou tento svůj stav změnit.“ Stejný princip velmi dobře platí
i pro zásadní lidské postoje. Někteří lidé raději předčasně zemřou, než by připustili svůj
celoživotní omyl a pod tíhou argumentů dokázali zásadně změnit svůj postoj.
Toto platí i pro vědeckou obci, zde se nové přístupy dostávají jen těžko.
Jak je to opravdu s
jídlem a nemocemi?
Několik doporučení
ohledně výživy
Podle těchto bodů žiji, podle
pana Jiřího z NDC, kterého si velmi vážím. Použiji jeho text. Ze stránek
novaduchovnicesta.
1) Nejím maso v žádné podobě.
Nepotřebujiho a žádná část mé bytosti po něm netouží. Proto ani nejím žádné pseudo náhražky masa,
např. sójové maso, vegetariánské párky. Nemám potřebu si připomínat „staré zlaté časy“,
kdy jsem maso ještě jedl. Navíc, takto označené produktyjsou znehodnoceny nepřirozenými
technologiemi a znatelným množstvím levotočivých příměsí.
2) Neohřívám si jídla v mikrovlnné
troubě,i když je to pohodlné a snadné.
3) Vyhýbám se výrobkům z geneticky
modifikovaných potravin – levné sójové oleje, některé slunečnicové oleje, semínka
slunečnic, některé druhy potravinářské kukuřice a další.
4) Vyhýbám se potravinám, které obsahují
vysoký podíl neorganických prvků - například minerální vody a také většina potravin uměle
obohacených minerály a vitamíny, které jsou obvykle vneorganické podobě.
5) Vyhýbám se nepřirozeně zpracovaným
potravinám. Například káva bez kofeinu, pivo bez alkoholu, jogurty a mléko s nulovým obsahem
tuku, nebo jiné potraviny, ve kterých je obsažený tuk snížen nanulu. Takového výsledku se obvykle
dosáhne za cenu použití vysoce účinných chemických přípravků a technologií.
6) Vyhýbám se pravidelné konzumaci
kyselinotvorných potravin a nápojů, které na neutralizaci kyselosti ubírají vápník z těla
– např. (některé) mléčné výrobky, ocet, káva, černé a částečně i zelené čaje.
7) Nepiju tvrdý alkohol, který je buněčným
jedem. Jenom si občas dám skleničku relativně zdravého piva.
8) Snažím se zařazovat denně do svého jídelníčku
dostatek přírodních tepelně neupravených syrových potravin ve formě ovoce, zeleniny, ořechů,
semen, naklíčených zrn i salátů z nich.
9) Dávám přednost jídlům připraveným
jednoduchými postupy přímo z rostlinných a ovocných plodin před průmyslově připravenými
polotovary.
-Řada zkušeností z celého světa naznačuje, že vysokého věku se dožívají lidé, kteří
po celý život konzumují jednoduchou stravu.
10) Vyhýbám se potravinám a zubním pastám
obsahujícím fluoridy.
11) Jím pravidelně a často v menších
množstvích a nepřejídám se.
12) Vyhýbám se lékům ve všech
podobách.
Více zde: http://www.novaduchovnicesta.cz/informace/a23-optimalni-stravovani-z-pohledu-bioenergii-ii
Děkujizainspiraci,kterázměnila
celý můj život k lepšímu.V.N.I.
Jakjíst zdravě
Jsem samouk a léta ve svém volném čase studuji stravu a
zdravý životní styl. Je to mé Know how, které tu prozentuji a nežádám finanční odměnu. Proč? Protože
když lidé budou zdraví tak budou šťastní a bude to benefit pro nás všechny. Jsou státy a lidé
v nich co to vědí a není to utopie. :)
Čtu etikety a
vyhýbám škodlivým látkám v potravě.
Může se stát, že někdy éčko zbaštím, ale některá se
dají dle mého názoru tolerovat jednou za čas (např: sýr s barvivem anatem či kyselinou
citronovou)-nejsou tak škodlivá.
Samozřejmě je vždy nejlepší nepříjímat žádná, protože některé kombinace
E způsobují různé záchvaty, vyrážky a kdo ví co vše. Plus když přidáte stres je to
nepříjemný koktejl zdravotních potíží. Protože na každého působí různá E nějak jinak. Je to
celkem nový fenomén o kterém se zase tak nemluví.
Vznikne vám v zažívacím traktu takový chemický koktejl. (mixem éček)
Množství
látek v potravině, by mělo být seřazeno na etiketě.
Od nejvíce po nejméně.
Věřte je dnes už možné sehnat potraviny s minimem eček i
bez nich, stačí jen trocha vašeho času pro začátek a pak už nic.
Některé potraviny mohou
neutralizovat špatný účinek éčka.např: kmín.
Proto je dobré dávat při vaření brambor kmín, pokud nějaká s brambor bude nedozrálá
nebo napadená plísní (což mnohdy pohledem nepoznáte?) a bude vám hrozit menší otrava-střevní potíže,
kmín projevy zmírní nebo je neutralizuje.
Kdo hledá informace, najde, v době internetu :)
Každá umělá látka naše tělo zatěžuje a přemíra vařené
stravy dělá totéž, ideálně bz člověk měl sníst až 50 procent syrové stravy (ovoce, zelenina,
naklíčené luštěniny, oříšky.)
Věděli
jste, že namočené oříšky ve vodě jsou lépe stravitelné a díky aktivaci životadárných látek
v nich obsažené, vodou?
Nakličované
luštěniny (i ořechy) jsou velmi zdravé, lépe stravitelné a nenadýmají.
Cvičíme
Nejlépe denně alespoň pár cviků které protahují i
posilují tělo zároveň: 5 tybeťanů.
Do práce jsem jezdívala na kole, nebo chodila pěšky,
několikrát týdně posilovna, cvičení s vlastní vahou, parkour, běh...to je na každém jaký druh pohybu
si člověk zvolí,
důležitý je ten správný pohyb. (cvičením, však nemyslím okopávání
zahrádky)
Ptáte se starého člověka a na dlouhověkost?
A už vám nějaký řekl - sedím,
koukám na televizi a cpu se? Myslím, že ne.
....hýbou se, jsou aktivní, luští křížovky, pletou..a
nevím co všechno.
Jak se přestanete hýbat a myslet (např: četba novin, zahrádka) automaticky se
pohřbíte.
Nejhorší je pro nás je strach
a stres. Ovládá nás. Pořád se něčeho bojíme....proto děláme chyby. Proto se ocitáme v kolotoči
nezdarů.
Někdy je strach i
prospěšný je to taky přirozená obrana..přežít.
Přesto strach a nuda dle mého názoru je problémem celé
civilizace.
Používám/e přirodní přípravky na tělo i vlasy, peru v prášcích bez
chemie.
Je to skvělé vyrážky uplně zmizely ať ve vlasech či po těle.
Výborné zkušenosti mám s
kosmetikou Cannaderm, proto ji také používám i v saloně.
Zdravé chození, bez vybočených prstů a bolestivých otlaků, co s
tím?
správná bota zdravá
bota.
Jak už nikdy nebýt nemocný?
Poradím vám jednoduchou, ale učinou
věc.
Hlídejte si své PH těla.
Když ho budete udržovat pořád mírně zásadité nepoznáte
co je nemoc.
PH těla 7 až 8 je ideální. PH6 už není už nic moc.
Kontrolujete si své PH jednou
za čas pomocí PH papírků zakoupené v lékárně.
Počůráte papírek hned jak ráno vstanete z postele
a za vteřinu je tu výsledek.
Jak si udržovat ideální PH?
Především pomocí stravy. Až padesát
procent denního přijmu stravy má být syrová strava. Nevařené. Ovoce, zelenina, naklíčená
semínka-luštěniny, oříšky.
Kolik
procent populace má tak pestrý jídelníček?
Mnoho z nás prožili (a prožívají) velkou část života na
pečivu (hlavně:rohlíky, buchty), mléce a mase.
Věděli jste, že aby jste do vysokého věku neměli zdravotní problémy tak tyto (maso,
mléko, nemluvím o uzeninách, umělých sladkostech a pitích) potraviny se mají konzumovat spíše v
menší míře?
Samozřejmě hraje
velkou roli pravidelný režim (hlavně spánek, jídlo, aktivity..), pitný režim, také sport,
důležitý je pobyt venku v přírodě, čas sám pro sebe (odbourání stresu).
Tohle vše jsou faktory ovlivňující zdraví, samozřejmě i
dědičnost.
Věřte-neveřte nemá zase
takový velký vliv, jako ostatní zmíněné věci (jen několik procent). I když rádi na dědičnost hodně
svádíme. Omlouváme si sami v sobě proč se nám nechce...bojovat.
Kvůli zdravějšímu přístupu k životu a změny pohledu na
svět jsem nemusela přestat pít alkohol. Piji obden pivo (převážně nepasterizované), občas víno
(spíše červené, když je sezona, tak ráda holduji burčáku :) Ten je velmi zdravý, když se to
nepřežene.
Strašák dnešní doby je
rakovina.
Přepalené tuky, sladká tučná jídla, zelenina či ovoce jen málo,
snídaně? buchty či smažená vajíčka..jaké si myslíte, že toto stravování má pravděpodopnost
vzniku rakoviny? + stres?
Myslím, hodně vysoké.
Rakovina v zásaditém těle
nemá šanci! Proč jí je dnes tolik? Podrobnější info jak předejít rakovině:
http://faktaozdravi.wordpress.com/2008/11/11/jak-si-vypestovat-rakovinu-tim-ze-zmenite-ph-sveho-tela/
Podívejtesekolemsebeidovlastníhotalířeazamysletese.
Českákuchynějevelmitěžkáplnátučnéhoasladkého.
TělodíkyrůznýmprocesůvytváříkyselinyaMyjeještětěludodáváte
díky nevyvážené stravě.
Ano, nemáme na ameriku, to máte pravdu. Také jsou tam lidé nesmírně
tlustí a nemocní.
Neberme si z nich příklad. Každý by měl začít u sebe.
Takže nic
nepřehánět.
Málo sladkého, kyselinotvorného (pečivo, mléko) tučného či smaženého a hodně
ovoce a zeleniny.
Maso a mléčné výrobky zakyselují poměrně hodně. Proto snižte jejich
konzumaci.
Pitný režim asi 3 litry denně a to i v zimě. Snížit příjem kávy černého čaje. Pro tělo
je dost kyselá/ý a agresivní.
Pozor také na stres a rozčilování. Pokud skladbou vašeho jídelníčku
nejste jistí
vyvažujte vaše PH pomocí jako je např: listové zeleniny, vše co osahuje více
chlorofilu, dobrý je i konopný olej lisovaný za studena, nejlepší ošťavňování ovoce a
zeleniny.Co jsem objevila jak udržovat
své tělo v rovnováze. Nepoznala jsem nemoc.
Zkuste to také!
Další články na toto
téma:
Je tu hodně napsané z mé osobní zkušenosti.
Je tolik lidí,
kteří jsou vážně onemocní a nevědí, že změna jídelníčku jim může pomoci i k úplnému
uzdravení.
Věřte
nevěřte je tomu tak. Tolik řešení nemocí je skryto v jednoduchých receptech a mi místo toho jíme
prášky za velké částky.
Prokazatelně léčí dlouhodobé popíjení bylinných čajů.
Chcete vypudit z těla viry ? Bradavice, s kterými
bojujete marně?
1-3 měsíce
(individuální) popíjejte čaje ze zázvoru. Prolévejte se jím.
Ranní sliny hned po probuzení na ránu. Rány se pěkně
zahojí.
Když budete mít vůli a
snahu vyhrajete. Rychlá a drahá řešení se prodraží a problém se opět vrací.
Osobní zkušenost: Po delší
době, omezení sladkého, smaženého a kyselého (mléčné výrobky, pečivo), také kvůli častým
nemocem v mém okolí, jsem se rozhodla si usmažit velký kus sýra, a co se nestalo do večera jsem byla
velmi zahleněná a vypadalo to na začínající nemoc, a něco podobného se mi stalo o nějaký čas
později, když jsem snědla polovinu domácího džemu.
Nasadila jsem si opět "omezovací taktiku", hodně jsem
pila (převážně bylinkové čaje) a každý den jsem měla čerstvou cibuli nebo česnek a za pár dní
bylo po všem.
A pohádky je konec si
říkáte?- vyzkoušeno na mě ne na zvířatech :), takhle se můžete vyhnout nemoci. "Dietkou". Ano ráno
si nedáte jak jste zvyklí kus chleba nebo jogurt, dáte si čerstvé ovoce s ořechy pro zasycení a
takhle podobně budete svačit dopoledne a pak lehká jídla z hodně zeleniny i odpoledne, maximálně
pivečko. Žádné prášky, ty vám pouze tělo zatíží, máte pocit, že se vám ulevilo, ale potlačí jen
příznaky a nenechá tělo dělat svou práci. Je to tak, sama několik let léky neberu, nachlazení jsem
vždy byla schopná si vyřešit sama. Lékař, aby si vydělal je tlačen farmaceut. společnostmi vám dávat
léky, jen málo lékařů řekne vyležet, bylinkovej čaj, pít.
Největší chybou je to, že se snažíme rychle se vyléčit.
Paradoxem je, že kdybychom poslouchaly projevy svého těla, nemoc by nestačila ani propuknout. Jenže
mi vše řešíme, až je zle a místo abychom dali tělu odpočinek, nadopujeme je chemii, která
oddálí příznaky (zatíží tělo), takže můžeme nějakou dobu fungovat, ale za nějaký čas se zcela
odrovnáme a musíme tak tři týdny odpočívat místo pár dnů či týdne, který by vyřešili bylinky a
klid.
Jistě je to dobou, ale naše
zničené zdraví nám nikdo nevrátí.
Hodně štěstí.
Jste citliví na horko nebo na
zimu?
Hypotalamus je skutečně váš
teploměr.
jestliže zanedbáváme vnitřní čistotu těla a nejíme dostatečně syrovou stravu, pak se může stát, že si vaše tělo s regulací teploty neporadí. Jestliže se o tělo dobře staráme
a hypotalamus je zdravý,
aktivuje potřebné nervové mechanismy, aby nadměrné vedro bylo odstraněno stimulací dýchání, srdeční činností a míchy Zvýší-li se teplota krve na nutnou míru,
začneme se potit; tím se
tělesná teplota sama od sebe vyrovná a cítíme se dobře. Jestliže je zima, ovlivňuje hypotalamus vyzařování tepla ze systému orgánů, což
vede k zadržení tepla
tělem. Hypotalamus ovlivňuje také výrobu tepla v těle rozprouděním látkové výměny. Na tom se podílí také štítná žláza. Veškerá, krev
cirkulující v těle
protéká štítnou žlázou. Z tohoto důvodu je také napadána škodlivinami přítomnými v krvi stejně jako hypotalamus. Škodlivé substance v krvi,
které se dostanou do
hypotalamu, mohou funkci tohoto vzácného termostatu poškodit; jestliže je tlusté střevo ucpáno jedovatým odpadem, přicházejí škodliviny
krví i do hypotalamu.
Abyste svůj hypotalamus udrželi v dobrém, funkčním stavu plném energie, dbejte na to, co jíte a starejte se o čistotu vašeho vylučovacího
ústrojí.
Potřebovali bychom celou jednu knihu, kdybychom chtěli vysvětlit všechny rozmanité funkce hypotalamu. Zdůrazňuji to proto, abych vás
ještě jednou upozornil
na důležitost péče o všechny vaše tělesné a duševní návyky, aby vám toto životně důležité centrum ve vašem těle mohlo pomoci dosáhnout a udržet zářící zdraví.
Správné tahy při
odličování obličeje (proti vráskám i stárnutí)
Při zadánína vyhledávači internetu, jak se správně
odličovat vám vyjede mnoho rad.
Já jsem byla
celkem překvapená, s jakými názory se můžeme setkat.
Mám tu provás jednoduchý návod, jak se odlíčit bez
zbytečného vytahování pokožky. Nikdo znás nechce uspíšit stárnutí pokožky a prohlubování mimických
vrásek.
Můj pohled na věc je
jednoduchý.
Řídíme se heslem, odličujeme i
natíráme obličej proti gravitaci. Tento pohyb pro nás můžebýt ze začátku nezvyklý, ale za krátký čas
se stane samozřejmostí.
Další tahy směřujeme
do středu obličeje nikoliv ven.
Každé
odličování začíná přípravkem. Pokud se odličujete mokrým způsobem, což znamenánapříklad. Speciálním
pěnovým přípravkem s vodou.
Je třebane jprve
to nejhrubší odlíčit pomocí např. speciálního přípravku ve formě krému či oleje.
Důležité jsou tahy, které použijete. Každý večer
při odličování si můžeme naši pokožku zbytečně vytahovat a pomáhat gravitaci uspíšit stárnutí.
Je tu však velmi jednoduchý recept, jak to vyřešit.
Každodenní správné odličování je velmidůležité.
Zbytky make-up, líčidel a řasenky na pokožce ulpí a
značně ji zatěžují. Špatně odlíčená pokožka velmi strádá. Ponějakém čase si můžeme vystavět nepříjemné alergie a to
nejčastěji v očích, ale také kdekoliv na obličeji i krku.
Slyšela jsem několik příběhů o tom, jak dvacetiletá
slečna vypadala jako třicetiletá, protože se neodličovala každý večer a ráno. Velmi často jen
přidávala další vrstvya pokožku opláchnutou jen vodou.
Make-up vás může sice v chladném počasí ochránit,
ale po několika hodinách začne pracovat a také se rozkládat.
Ve večerních hodinách je na vaší pokožce spousta
nečistot a bakterií, kterých je třeba se zbavit. Tyto bakterie lpí na zbytcích líčení.
Pokud máte více vrstev řasenky a líčidel na očích
je dobré začít tyto hrubé nečistoty odličovat jako prv